What are you looking for?

Naš kamp je živalim prijazen kamp. To dokazuje dejstvo, da se poleg njega vedno pasejo različne živalce. Le – te skupaj tvorijo naš mini zoo Kolpa. V njem najdete alpake, koze, ponija, oslico, kokoške, race, zajce ter nanduje. V njihovo skupino pa vključimo še »stražarja«, hišnega psa Brina in mačka Ficka.

Brin in Ficko sta najboljša prijatelja, oba lena in zelo utrujena, zato večino svojega časa prespita. Če pa ne spita, pa se najrajši igrata drug z drugim, hodita na sprehode ali čofotata v ali ob vodi.

Alpake, Augusta, Beli, Pako in Pika, so čredne živali, ki so manjše od lam in ne pljuvajo. Te človeku rade zaupajo in se v njegovi bližini počutijo dobro in varno. Prav tako se boste v njihovi družbi dobro počutili tudi vi. So namreč prijazne terapevtske živali, ki se ne morejo upreti grižljaju solate, korenčka ali dobro posušenega kruha.

Koze so živali, ki lahko živijo praktično povsod. So prežvekovalci, kar pomeni, da vso zaužito hrano dobro prežvečijo. Rade imajo sadje, zelenjavo, suh kruh, veje, listje, travo, grmovja,… Koze so znane po tem, da se hitro razmnožujejo. Pri nas trenutno najdete 11 koz, različnih barvnih kombinacij. Koze so zelo radovedne in inteligentne živali; včasih že kar preveč vsiljive.

Poni je majhen konj. Hrani se s senom, travo, svežim korenčkom in solato. Za ponije ni dobro, da zaužijejo preveč jabolk ali kruha, saj imajo lahko težave s sklepi. Pri nas najdete ponija Hero in Kreso.

Oslica Amy (Ejmi) je glava živalske družine. Je udomačena in vajena človeške bližine. Rada se oglasi s svojim značilnim glasom i-a, in poje kakšen korenček ali piškotek. Najraje je v družbi s ponijko Hero.

Nanduji so ptice, ki so malo manjši od emujev in precej manjši od noja. So vsejedi, večinoma pa se hranijo z rastlinsko hrano. Pri nas jih najdete skupaj s kokoškami in racami, ki nas vedno razveselijo s svojimi domačimi jajci.

 

Naše živalce se pasejo zraven kampa, na prostem, zato jih lahko obiščete vse dni v tednu, skozi vse letne čase, brez predhodne najave.

Naše živali so vajene in vesele vsakega obiska. Lahko jih gledate, fotografirate, se z njimi pogovarjate, vendar prosimo, da jih ne hranite brez naše vednosti in nadzora, saj lahko s tem zelo škodujete zdravju živali.

Call Now ButtonPokličite nas